Станете Донор на генетичен материал (яйцеклетки)

Запиши се сега

Пълна компенсация съгласно насоките на ЕС

Помогнете на бездетни двойки и жени в напреднала възраст

Безплатни медицински прегледи - опознайте тялото си

Дарение на яйцеклетки

Донорите на яйцеклетки са забележителни жени, които могат да помогнат на бездетни двойки или самотни жени да създадат семейство, тъй като самите те с репродуктивни проблеми. Като донор получавате щедър компенсационен пакет за вашето време, заедно с редица медицински прегледи и генетични тестове, които струват стотици евро. Тези тестове ще ви помогнат да разберете много за вашето здраве.

Да станеш донор на яйцеклетки води до много вълнуващо и възнаграждаващо пътуване. Това ваше пътуване сбъдва мечтата на бездетна двойка или на самотна жена да стане родител, което е едно много радостно преживяване. Щедростта и състраданието на човек, решил да следва този път, никога няма да се забрави от родителите нуждаещите се от помощ за да имат деца.

Кой може да стане донор?

 • Жени между 18-33 години, по закон
 • Здрави жени без наследствени заболявания
 • Жени без таласемия

Каква е ползата от това да станеш донор на яйцеклетки?

Чрез процеса на донорство получавате щедър компенсационен пакет за вашите усилия и време, прекарано в нашата клиника, както и за загубата на доходи, които бихте направили за а времето което е отсъствате от работа или от обучението ви, поради това и с основа на европейското законодателство и закона предлагаме пълна компенсация.

Освен компенсационния пакет, вие също се възползвате от множество медицински прегледи, които струват стотици евро, ако ги направите сами. Тези тестове могат да ви помогнат да разберете много за вашето здраве. Тестовете включват:

 • Генетично тестване за повече от 250 рецесивни гени
 • Тестове за плодовитост
 • STD (болести, предавани по полов път)
 • Други кръвни изследвания

Друг чудесен начин да се възползвате от тестването за плодовитост, което предлагаме е, че ако в тестовете са покажат някакви медицински отклонения, ще получите безплатна консултация от нашият лекар, която да ви помогне да разберете как можете да смекчите проблема и да забременеете в бъдеще.
Не на последно място, вие може да бъдете човекът, който помага на друга жена да забременее и да държи бебе в ръцете си. Без вас това ще бъде невъзможно за много жени.

Безопасно ли е?

Процесът е напълно безопасен и няма ефект върху плодовитостта ви в бъдеще. Ние ще ви наблюдаваме отблизо през целия процес, за да гарантираме, че всичко върви гладко. Тъй като лекарството се приема само за няколко дни, няма нарушаване на менструалния цикъл след събирането на яйцеклетките.

Ще ви останат ли достатъчно яйцеклетки след този процес?

Жените се раждат с милиони яйцеклетки, което далеч надхвърля това, от което ще се нуждаят за своето семейство и за един живот. Някои жени имат по-малък брой яйцеклетки, затова правим проверка за плодовитоста, наречена тест за антимюлеровият хормон (AMХ), за да сме сигурни, че сте в състояние да станете донор. Ако плодовитостта ви е ниска, няма да продължите с даряването на яйцеклетки.

Кой се нуждае от вашите яйцеклетки?

Много жени са готови да имат деца в много по-късна възраст поради кариерата си. Жените на по-голяма възраст са склонни да имат повече проблеми с плодовитостта и яйчниците си.
Други причини:

 • Пациенти с рак и увреждане на яйчниците след операция, лъчева терапия или химиотерапия
 • Жени с дефицит във функционирането на яйчника като репродуктивен и ендокринен орган (първична недостатъчност на яйчниците)
 • Преждевременна менопауза
 • Наследствено генетично заболяване
 • Многократен неуспех да се реагира на стимулация на яйчниците в програма за Инвитро

Анонимен ли е процесът?

Процесът в Кипър е напълно анонимен по закон, поради което вашата самоличност винаги се пази в тайна. В същото време на донора никога не се предоставя идентификационната информация на получателите.

Вие обаче имате възможността да станете и не анонимен донор, което означава, че можем да дадем вашите яйцеклетки на пациенти в други страни, които изискват идентифициращи се донори, като Обединеното кралство. Да бъдеш неанонимен донор означава, че ако детето знае, че е заченато с помощта на донорска яйцеклетка и след като навърши 14-18 години, според държавата, то може да поиска идентификационната информация на донора.

Нашият процес

Egg Donor - appointment

Уговорена среща

Процесът започва с кратка среща с един от нашите специализирани координатори в нашата клиника или по телефона, за да ви обясни за цялата програма, да отговори на всички въпроси, които имате, и да направи вашата медицинска карта.

Egg Donation - examination and bloodwork check

Преглед и проверка на кръвната картина

След това ще посетите някой от нашите лекари за малък преглед и взимане на кръв, за да се провери дали сте добър кандидат за даряване на яйцеклетки.

Egg donation Preparation

Подготовка

Ако всички изследвания са добри, лекарят ще ви даде инструкции за подготовката на яйчниците. Вашето лечение ще включва основно контрол на раждаемостта и много малка и безболезнена инжекция, правена веднъж дневно в продължение на 7-9 дни. Инжекциите са много лесни за поставяне. Те много приличат на инжекциите с инсулин, които диабетиците правят всеки ден. Ние ще ви водим и бъдем до вас през целия процес на стимулация, така че няма защо да се притеснявате.

Проверка

Когато наближи датата на дарението на яйцеклетка, с вас ще планираме контролен преглед с лекарят, за да сме сигурни, че всичко върви добре.

Дарение на яйцеклетки

След като сте готови за дарението, ще дойдете за последен път в клиниката ни за даряването на яйцеклетки. След взимането на яйцеклетката трябва да починете 2-3 часа и след това да се върнете към обичайния си график.

Станете донор на яйцеклетки

Запиши се сега