Дарение на яйцеклетки

Донорите на яйцеклетки са забележителни жени, които могат да помогнат на бездетни двойки или самотни жени да създадат семейство, тъй като самите те с репродуктивни проблеми.
Запиши се сега

Пълна компенсация съгласно насоките на ЕС

Помогнете на бездетни двойки и жени в напреднала възраст

Безплатни медицински прегледи - опознайте тялото си

Най-често задавани въпроси

Кой може да стане донор?

  • Жени между 18-33 години, по закон
  • Здрави жени без наследствени заболявания
  • Жени без таласемия

Каква е ползата от това да станеш донор на яйцеклетки?

Чрез процеса на донорство получавате щедър компенсационен пакет за вашите усилия и време, прекарано в нашата клиника, както и за загубата на доходи, които бихте направили за а времето което е отсъствате от работа или от обучението ви, поради това и с основа на европейското законодателство и закона предлагаме пълна компенсация.

Освен компенсационния пакет, вие също се възползвате от множество медицински прегледи, които струват стотици евро, ако ги направите сами. Тези тестове могат да ви помогнат да разберете много за вашето здраве.

Безопасно ли е?

Процесът е напълно безопасен и няма ефект върху плодовитостта ви в бъдеще. Ние ще ви наблюдаваме отблизо през целия процес, за да гарантираме, че всичко върви гладко. Тъй като лекарството се приема само за няколко дни, няма нарушаване на менструалния цикъл след събирането на яйцеклетките.

Ще ви останат ли достатъчно яйцеклетки след този процес?

Жените се раждат с милиони яйцеклетки, което далеч надхвърля това, от което ще се нуждаят за своето семейство и за един живот. Някои жени имат по-малък брой яйцеклетки, затова правим проверка за плодовитоста, наречена тест за антимюлеровият хормон (AMХ), за да сме сигурни, че сте в състояние да станете донор. Ако плодовитостта ви е ниска, няма да продължите с даряването на яйцеклетки.

Кой се нуждае от вашите яйцеклетки?

Много жени са готови да имат деца в много по-късна възраст поради кариерата си. Жените на по-голяма възраст са склонни да имат повече проблеми с плодовитостта и яйчниците си.
Други причини: Пациенти с рак и увреждане на яйчниците след операция, лъчева терапия или химиотерапия, Жени с дефицит във функционирането на яйчника като рна яйчниците, Преждевременна менопауза

Анонимен ли е процесът?

Процесът в Кипър е напълно анонимен по закон, поради което вашата самоличност винаги се пази в тайна. В същото време на донора никога не се предоставя идентификационната информация на получателите.

Вие обаче имате възможността да станете и не анонимен донор, което означава, че можем да дадем вашите яйцеклетки на пациенти в други страни, които изискват идентифициращи се донори, като Обединеното кралство.

Sofia egg donation

Aphrodite Egg Bank Cyprus работи под клиника Pedieos IVF Center където се лекуват пациенти с безплодие повече от 30 години. Клиника Малинов ни помага в подготовката на донори в София България, преди те да са готови за дарението си и да дойдат в Кипър.

* Донорите от България не е необходимо вече да имат деца, за да дарят яйцеклетки си, тъй като дарението се случва в Кипър, където следваме кипърските закони и разпоредби относно даряването на яйцеклетки.

Процеса

Ако не живеете в Кипър, 95% от обяснения по-долу процес ще бъде извършен във вашата държава. Ще трябва само да дойдете в Кипър за последния етап „Даряването на яйцеклетките“, което отнема само няколко часа. Можете да се върнете вкъщи още на следващия ден, да останете за една нощ или ако искате да останете за по-дълго и да се насладите на известно време в Кипър, това зависи изцяло от вас.

Egg Donor - appointment

Уговорена среща

Процесът започва с кратко телефонно обаждане с един от нашите специални координатори, за да ви преведе през цялата програма, да отговори на всички въпроси, които имате, и да събере вашата медицинска история. Следват кръвни изследвания.

Egg Donation - examination and bloodwork check

Преглед и проверка на кръвната картина

След това ще посетите някой от нашите лекари близо до района, в който живеете, за малък преглед и кръвни изследвания, за да проверим дали сте добър кандидат за даряване на яйцеклетки.

Egg donation Preparation

Подготовка

Ако всички изследвания изглеждат добре, лекарят ще ви даде инструкции за подготовка на яйчниците за донорството. Вашето лечение ще включва основно контрацептиви и много малка и безболезнена инжекция, правена веднъж дневно в продължение на 9-10 дни. Тези инжекции много приличат на инжекциите с инсулин, които диабетиците правят всеки ден. Ще ви водим през целия процес, така че да се чуствате и вие спокойно.

Проверка

Когато се приближите до датата на дарението, ще посетите лекаря за последен преглед, за да сте сигурни, че всичко върви добре и сте готова.

Дарение на яйцеклетки

След като сте готови за дарението, ще дойдете за последен път в клиниката за даряването на яйцеклетки. След събирането на яйцеклетките трябва да почивате за около 2-3 часа и след това да можете да се върнете към обичайния си график.

Станете донор на яйцеклетки

Запиши се сега